Vlasnici nekretnina mogu zaštiti svoja prava jedino ukoliko sud i katastar posjeduju točne podatke. Ne zaboravite: samo uredni papiri u katastru i zemljišnim knjigama su "čisti papiri" i jamče vlasništvo! Za dodatne informacije posjetite: <a href='http://www.uredjenazemlja.hr'> www.uredjenazemlja.hr </a>

Obavijest

Trenutno stanje podataka na OSS sustavu je od 11.10.2018. godine. U tijeku je izvanredno osvježavanje podataka koje bi trebalo završiti tijekom sutrašnjeg dana (srijeda 17.10.2018. g.). Molimo vas za razumijevanje.

Dobrodošli

Vlada Republike Hrvatske, putem Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave, od 2003. godine provodi Nacionalni program sređivanja zemljišnih knjiga i katastra skraćenog naziva - Uređena zemlja.
Moderniziranjem oba sustava (katastra i zemljišnih knjiga) omogućili smo brži i jednostavniji proces registracije nekretnina i prava nad njima. Informacije iz katastra i zemljišnih knjiga možete dobiti ODMAH, a sve digitalizirane podatke možete provjeriti na Internetu - 24 h dnevno.

U ovom trenutku ZIS je u punom produkcijskom radu u 107 zemljišnoknjižnih odjela i 112 katastarskih ureda u Hrvatskoj. Započinjanjem produkcije ZIS-a u katastarskim uredima stavljaju se u službenu uporabu digitalni katastarski planovi u novom službenom geodetskom datumu i kartografskoj projekciji – HTRS96/TM.